Уряд знає, що карантин – удар по економіці, але кількість оштрафованих росте

Share Button

Минулої п’ятниці на щоденній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19 уряд та Президент зрозуміли, що «повернення до жорсткішого карантину буде сильним ударом по економіці».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді апелював до досвіду країн, які вирішили піти шляхом адаптивного карантину і впроваджують жорсткіші заходи локально. А Володимир Зеленський говорив про чіткі правила для громадських місць, детальний план для транспорту, ресторанів тощо та комунікацію з громадянами.

Ймовірно, жорсткість карантину влада усвідомила після того, як Керівника Офісу президента, його першого заступника, Головного санітарного лікаря України та інших посадовців оштрафували за каву з Президентом у кав’ярні під час карантину. Усіх осіб (окрім недоторканного Президента України) Хмельницький міськрайонний суд визнав винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафував на 17 000 гривень.

Нагадаємо, що за останні кілька днів майже втричі зросла кількість адміністративних штрафів через порушення умов карантину. В соціальних мережах, які й без того лихоманить на коронавірусну тематику, виникають панічні чутки про те, що держава прагне наповнити бюджет за рахунок громадян й, особливо, дрібного бізнесу.

Коментарі