Тестування працівників торгових центрів та закладів харчування на коронавірус необхідне, головне – не спровокувати конфлікт

Share Button

До уваги роботодавців торгівлі та громадського харчування Києва!

Учора, 22 червня 2020, під час брифінгу мер міста Віталій Клічко попередив власників магазинів, ресторацій, ретейлів про обов’язкове тестування всіх без винятку працівників на коронавірус.

Рішення ухвалив штаб із надзвичайних ситуацій міста у зв’язку зі зростанням кількості випадків захворюваності на коронавірус в столиці. Наразі відомо лише те, що роботодавці повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами раз на місяць.

Деталі досі очікуємо.

На думку почесного Президента Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України, Заслуженого економіста України Віктора Хмільовського, ухвалене міською владою рішення має бути дуже зваженим. Працівники вказаних галузей постійно комунікують з різними людьми і наражаються на небезпеку зараження COVID-19. Це може статися на робочому місці в будь-який момент, в будь-який день, тому нехтувати здоров’ям працівників не можна.

Проте, рівень конфліктності наразі високий. Столичні ресторації, кафе, магазинчики, перукарні й інші заклади вже потерпіли від карантинних обмежень, отож будь-які додаткові обов’язки можуть викликати обурення малого бізнесу і ФОПів. Непорозумінь вже вистачає, отож потрібно передбачити на законодавчому рівні компенсацію.

Вірогідно будуть внесені відповідні пропозиції до Кабінету Міністрів щодо повної чи часткової компенсації роботодавцям на здійснення тестування. Інакше, на думку Віктора Мечиславовича, представники громадських організацій малого бізнеса повинні теж проявити ініціативу.

Коментарі

Залишити відповідь