Служити державі – почесно!

Share Button

Нині, 23 червня – День державної служби. Знаменно, що вітаючи колег з офіційного порталу Верховної Ради України устами прес-служби, Голова ВРУ Дмитро Разумков зазначив, що робота на благо держави – це завжди складно, і це не лише про чесність і високу відповідальність, але ще й про фаховість й компетентність.

Маючи досвід чиновника, як громадський діяч, переконаний, що чесні й відповідальні, фахові й компетентні, які вірою й правдою служать країні, суспільству та людям, держслужбовці у нас є, причому як на місцевих рівнях, так і у виконавчій владі найвищого ґатунку.

Проте, мушу констатувати, що й досі саме прагнення народних депутатів обіймати посади в органах виконавчої влади мотивує людей, що балотуються до парламенту. Аналогічна ситуацій й на рівні місцевих виборних органів.

Велику користь могла би принести категорична заборона: йдеш до парламенту творити закони в парламентсько-президентській республіці, керувати законодавчою владою – тоді нічого тобі мріяти про високі державні посади! Від дзвінка до дзвінка відпрацюйте, пане нардепе. І якщо відмовишся від мандату, то ніколи в житті більше не матимеш права балотуватися до парламенту.

Я би навіть пішов ще далі. Хочеш до парламенту? Бери чітку персоніфіковану відповідальність за будь-які законодавчі ініціативи. І якщо врешті твої дії принесуть шкоду суспільству, державі, людині, навіть культурі чи моралі – тебе просто виженуть з парламенту, залишивши бідним, голим та босим.

А всім доброчесним державним службовцям, які не використовують виконавчу владу, парламент чи місцеві ради заради доступу до високих посад, щоб набити кишені чи «відбити» потрачені на виборчі перегони кошти… щиро вітаючи з професійним святом, всі ми маємо побажати успіхів в служінні Державі та його ВЕЛИЧНОСТІ ГРОМАДЯНИНОВІ УКРАЇНИ!

Президент Спілки орендарів та підприємців України, шеф-редактор журналу «Роботодавець», Віктор Хмільовський

Коментарі

Залишити відповідь