У Києві відкривають не лише ресторани, але й кінотеатри. Деталі… в регламентах

Share Button

Незважаючи на те, що в столиці фіксують антирекорди захворюваності на коронавірус, Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції оголосив про відновлення роботи ресторанів, кафе, басейнів, театрів і кінотеатрів.

Очільник Києва заявив, що уряд дозволив і міська влада згідно з цим видала розпорядження про відновлення роботи в столиці:

  • ресторанів (без дитячих кімнат), кафе;
  • басейнів – для індивідуальних тренувань;
  • проведення мистецьких заходів кількістю до 10 осіб;
  • театрів та кінотеатрів – з дотриманням соціальної дистанції.

Важливо, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації, влада столиці залишає за собою право повернутися до обмежень.

Окрім того, всі озвучені заклади повинні дотримуватися регламентів роботи, розроблених Комісією з надзвичайних ситуацій.

З розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 58 можна ознайомитися тут.

А ми коротко підсумуємо основні санітарні вимоги, якими повинні керуватися власники відповідних бізнесів.

Заклади харчування мають забезпечити маркування для дотримання дистанції у чергах, дотримання відстані між столами не менше 1,5 м, розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом. Дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між клієнтами.

Меню має бути розміщено для безконтактного ознайомлення біля входу чи місця прийняття замовлення або на столах – із матеріалу, що дозволяє обробку дезінфекційним засобом, чи якщо це одноразове паперове меню.

У закладах громадського харчування, що здійснюють обслуговування у приміщенні, заборонено вхід відвідувачів без супроводу працівника; проведення бенкетів чи інших заходів, у яких беруть участь більше 10 осіб; функціонування дитячих кімнат; приготування їжі на відкритих кухнях, якщо вони не відгороджені від відвідувачів перегородкою; функціонування буфетів самообслуговування, у тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтом.

Проведення культурно-мистецьких масових заходів дозволено, але без фан-зон і за умови присутності не більше 1 особи на 5 кв. м у приміщенні або на огородженій території, де проводиться захід. Відвідувачі мають весь час перебувати у масках та респіраторах, що прикривають ніс та рот. Відстань між місцями для сидіння має бути не менше ніж 1,5 м.

Функціонування басейнів дозволяється для індивідуального відвідування, а також для вихованців спортивних шкіл, центрів олімпійської підготовки, учнів-студентів закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання навчально-тренувальних груп 2 року навчання та старше (із дотримання протиепідемічних обмежень).

Заклади розміщення (готелі) мають забезпечити можливість онлайн реєстрації для уникнення черг на рецепції, а також вжити заходів для уникнення скупчення відвідувачів та черг у холах, вестибюлях, ліфтових холах, ліфтах (не більше 1 особи на 5 кв. м). Окрім як під час перебування у номері/кімнаті, відвідувачі мають дотримуватися маскового режиму.

Також в столиці все ще заборонено:

  • перебувати в громадських спорудах і громадському транспорті без масок;
  • перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу;
  • самовільно залишати місця самоізоляції та обсервації;
  • проводити масові заходи за участю більше однієї особи на 5 кв.м;
  • відвідувати заклади освіти у групах більше 10 осіб (окрім ЗНО та іспитів);
  • діяльність закладів дитячого оздоровлення та відпочинку;
  • перевезення пасажирів у транспорті у кількості місць більшій ніж кількість місць для сидіння.
Коментарі

Залишити відповідь