Киян зі статусом безробітних в цьому році поменшало на третину

Share Button

Укрінформ з посиланням на Київський міський центр зайнятості пише про те, що з початку року в столиці третина безробітних працевлаштовується до того, як отримає відповідний статус. Причина, за даними Служби зайнятості, в тому, що з 1 січня 2019 року набув чинності новий порядок реєстрації та обліку таких громадян.

Новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, вніс суттєві змін в організацію діяльності служби зайнятості щодо надання послуг клієнтам. Тепер шукачі роботи, які завітають до служби зайнятості, спочатку зустрічаються з реєстратором, який повинен з’ясувати потреби шукача, поінформувати про послуги, які надає служба зайнятості, зокрема в онлайн-режимі.

Реєстратор пропонує шукачеві скласти резюме, відвідати заходи служби зайнятості, проводить первинне профілювання – оцінку можливостей працевлаштування людини. Оскільки цей фахівець володіє повною інформацією про наявні вакансії, то він також проводить підбір потенційної роботи. Під час первинного звернення шукача роботи до сервісних установ служби зайнятості вивчаються всі можливі варіанти зайнятості, відповідно клієнт отримує загальну картину місцевого ринку праці та співвідносить свої бажання з реальною ситуацією. У разі ж неможливості оперативного направлення на працевлаштування, реєстратор призначає зустріч з кар’єрним радником і надалі саме цей фахівець опікується професійною переорієнтацією, навчанням та працевлаштуванням людини.

Приріст кількості працевлаштованих у порівнянні з минулим роком пояснюють також збільшенням кількості вакансій (на 16%) та кількості роботодавців, що співпрацюють з центрами зайнятості (на 6%).

Джерело: Укрінформ

Коментарі