Уряд хоче полегшити діяльність бізнесу

Share Button

Зустріч прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, представників профільних міністерств і бізнесу здобула свої дії. Проведені переговори допомогли розібратися більш детально з насущними проблеми малого та середнього бізнесу, а також обговорити можливі варіанти і механізми впливу на ситуацію з метою поліпшення бізнес-клімату в країні.

Уряд на чолі з Гройсманом вважає, що необхідно боротися з перешкодами, які ускладнюють роботу бізнес-одиниць. Для більш глибокого вивчення питання на зустрічі були присутні перший віце-прем’єр С. Кубів, Міністр фінансів Олександр Данилюк, заступник Міністра фінансів Є. Капінус, голова Комітету з питань податкової та митної політики Н. Южанин. Як з’ясувалося в ході обговорення перспектив сприяння розвитку бізнесу, найбільшою перешкодою і до цього дня залишається Державна фіскальна служба і її «тиск» на підприємців.

«Ніхто не буде терпіти, і я як Прем’єр-міністр, знущання над підприємцями. Робіть сумлінно свою справу, піклуйтеся про державний інтерес, але не переходьте ту межу, яка знищує український бізнес», – заявив прем’єр-міністр В. Гройсман, звертаючись до представників контролюючих органів.

За словами глави Кабміну, єдине, що зараз реально може врятувати ситуацію, – це проведення глобальної реформи Державної фіскальної служби і робота над Податковим кодексом України. На даний момент цим уже займається спеціальна група експертів і аналітиків, спільно з депутатами, фінансовими міністрами і представниками бізнесу. Незабаром має бути завершений законопроект щодо вдосконалення податкової політики.

Відзначимо, в своєму виступі заступник Міністра фінансів Євген Капінус зазначив: «Наше ключове завдання – зменшити тиск на бізнес, відновити його довіру і забезпечити максимально прозору взаємодію з державою».

Джерело: rbn

Коментарі