Одиниця виміру в зведеній ПН: коли зазначати «грн»?

Share Button

У разі, якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково – ні, платник ПДВ зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання виходячи з бази оподаткування та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати зведену податкову накладну в ЄРПН на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях (п. 199.1 ПКУ).

Всі податкові накладні і розрахунки коригування підлягають реєстрації в ЄРПН у порядку, встановленому КМУ, та за формою, чинною на день такої реєстрації.

У разі складання зведених податкових накладних, зокрема, податкових накладних, складених відповідно до п. 199.1 ПКУ, у графі 4 «Одиниця виміру товару/послуги/умовне позначення (українське)» вказується «грн» (пп. 3 п. 16 Порядку №1307).

Тобто, при складанні податкових накладних для розподілу сум «вхідного» ПДВ за товарами/послугам, які неможливо пов’язати з відповідними конкретними операціями (пільгованими або оподатковуваними) за п. 199.1 ПКУ, у графі 4 зазначається «грн».

Якщо у зазначених податкових накладних у графі 4 «Одиниця виміру товару/послуги/умовне позначення (українське)» зазначено «послуга» , такі податкові накладні, вважаються такими, що складені з порушенням.
 За матеріалами ДФС у Запорізькій області

Коментарі