Віктор Хмільовський: Практика, яку потрібно поширювати на всі сфери державного регулювання бізнесу

Share Button

Сьогодні, 14 травня, вдруге в цьому році в Києві працював форум «Податковий контроль та податкові спори», відомий користувачам соціальних мереж за тегом #TAXfORUM, організований Головним управлінням ДФС у м. Києві, Асоціацією податкових радників та інтерактивною платформою «Taxlink.ua». Друга секція форуму стосувалася камеральних перевірок юридичних осіб, відшкодуванням ПДВ, особливостей податкового контролю за обігом палива, ліквідації юридичних осіб та ФОПів тощо.

За словами організаторів, ідеєю «TAXfORUM» стало прагнення створити умови для всебічного обговорення, обміну думками та вирішення питань захисту прав платників у національних податкових спорах, налагодження відкритого діалогу між представниками столичного бізнесу, громадськості та органів влади. Саме тому вхід був вільним, а до заходу долучилися не лишень столичні податківці, але й науковці, правники, представники бізнесу та громадянського суспільства.

Форум відкрили начальник Головного управління ДФС у м. Києві Людмила Демченко та президент Асоціація податкових радників, професор кафедри фінансового права КНУ ім. Шевченка Данило Гетманцев.

Президент Спілки орендарів та підприємців України і шеф-редактор журналу «Роботодавець» Віктор Хмільовський, якого модератор форуму люб’язно запросив до слова, висловив думку, що практику столичної фіскальної служби можна і необхідно поширювати на інші галузі державного регулювання бізнесу. Бо далеко не всі інституції державної влади готові до такого відкритого й діалогу з роботодавцями, як це демонструє приклад «TAXfORUM».

Заслужений економіст України Віктор Хмільовський також нагадав стоїм колегам – представникам бізнесу, щоб без їхнього активного залучення через інститути громадянського суспільства в справи законодавців, регуляторну політику держави, неможливо досягти в Україні справжніх економічних свобод:

«На цьому заході ми можемо переконатися, які непрості завдання постають перед фіскальною службою, скільки ще потрібно змінити в системі регулювання підприємницької діяльності, перш ніж отримаємо в Україні економічні свободи для ведення бізнесу. Як же нам домогтися цих свобод? Цього не відбудеться без активної участі того загалу, який зібрався сьогодні в залі.

Мене, як громадського діяча сторони роботодавців, неприємно дивує, коли необхідні для бізнесу ініціативи не знаходять активної підтримки в середовищі самих підприємців. Отож варто подякувати столичній ДФС за те, що вони роблять крок назустріч бізнесу, пропонують платформу для обговорення актуальних питань щодо змін і вдосконалення чинного регуляторного законодавства в царині податкової політики, які мотивуватимуть бізнес працювати законно, легально, усвідомлюючи свою місію і відповідальність перед державою і суспільством».

З матеріалами форуму, з запитаннями, інколи досить гострими, які задавали представники бізнесу та правники, можна ознайомитися з відео звіту:

А Віктор Хмільовський запевнив колег-роботодавців, що надані матеріали будуть оприлюднені на інтернет-порталі robotodavets.org.ua і на шпальтах видання «Роботодавець». Отож чекайте багато корисних матеріалів щодо захисту прав платників податків, розгорнутих відповідей на важливі для підприємців запитання.

Коментарі

Залишити відповідь