Робота і коронавірус: що змінив карантин для працюючих українців?

Share Button

На сайті працевлаштування «grc.ua» наведено результати цікавого опитування на тему: чим займалися пошукачі на карантині? Аналізуючи відповіді, бачимо, що вони загалом стосуються швидше працевлаштованого люду, ніж тих, хто перебував в пошуку роботи.

Отож опитування, проведене у середині травня 2020, показало, що абсолютна більшість (62%) респондентів з введенням карантину почали працювати дистанційно.

Лише для 8% опитаних нічого не змінилось в житті – це були представники сфер ІТ, зв’язку, управління персоналом, продажів та виробництва.

До речі, до карантину віддалено працювало лишень 6% опитаних (розробники та тестувальники ПЗ, журналісти та копірайтери, консультанти, HR-менеджери).

12% респондентів під час карантину не працювали.

8% втратили роботу із введенням карантинних обмежень.

А от оцінюючи вільний час, сумарно 52% респондентів повідомили, що його стало більше. Тому вони з легким серцем витратили його на домашні справи, спілкування з рідними, саморозвиток, власні проекти.

Знаково, що третина респондентів помітила: з введенням карантину роботи стало більше, а роботодавці
– більш вимогливими, навіть щодо дистанційної роботи.

Майже половина респондентів (47%) під час вимушеної ізоляції дійсно стали більше приділяти часу самоосвіті. Часто-густо респонденти зізнавались: спочатку вони зареєструвались на вебінари чи почали дивитись фільми іноземною мовою, але з часом ентузіазм зник.

Коментарі

Залишити відповідь