Учора Facebook заблокував мережу «неавтентичних» сторінок. До чого тут вибори-2019?

Share Button

У нас наближаються місцеві вибори, а Facebook вирішив заважати роботі політтехнологів, зокрема й українських, в соцмережах. Звичайно, це іронія, а розважливо з цього приводу пише, скажімо, «Радіо Свобода».

Facebook видалив цілу мережу «скоординованих, неавтентичних» українських сторінок, відкритих київським агентством Postmen DA, пише вказане інтернет-видання.

При який вплив на користувачів соцмереж може йти мова? Відомо, що видалили 72 акаунти і 35 сторінок Facebook, а також 13 акаунтів у Instagram, на рекламу яких власники використали, увага, близько 1,93 мільйона доларів.

Facebook звернув увагу, що мережа була особливо активною під час президентських і парламентських виборів в Україні 2019 року. Серед її клієнтів – консультативна місія Європейського союзу, Національне антикорупційне бюро України і енергетична компанія ДТЕК. Під час виборів 2019 фейкові акаунти зосереджувалися і на підтримці, і на критиці різних кандидатів, зокрема Петра Порошенко, Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко.

Українська мережа була однією з чотирьох, про блокування яких у Facebook повідомили 8 липня, інші працювали на аудиторії Канади, Еквадору, Бразилії і США.

За інформацією «Радіо Свобода», агентство Postmen під час виборів президента України працювало на Петра Порошенка, а під час парламентських виборів – на команду Святослава Вакарчука і партії «Голос».

Коментарі