Підприємства з понад 8 працівниками теж звітуватимуть про квоти

Share Button

 Законом №2148 внесено зміни до ч. 2 ст. 14 Закону №5067 щодо встановлення підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб квоти у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років.

Обов’язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування таких громадян, про що роботодавці інформують щороку держслужбу зайнятості, у встановленому порядку.

Крім того, Законом №2249 внесені зміни щодо приведення чинного законодавства в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї, зокрема слова “інвалід”, “дитина-інвалід” та “інвалід з дитинства” замінено відповідно словами “особа з інвалідністю”, “дитина з інвалідністю” та “особа з інвалідністю з дитинства”.

У зв’язку із цим, виникла необхідність привести у відповідність до чинного законодавства Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Тож Мінсоцполітики розробила та оприлюднила проект свого наказу  «Про затвердження Змін до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню». Документом пропонується:

  1. визначити процедуру надання підприємствами, установами та організаціями з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб Державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;
  2. викласти у новій редакції звіт «Інформація про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік».

Очікується, що ці зміни наберуть чинності з дня його офіційного опублікування.

Свої пропозиції та зауваження до зазначеного проекту Мінсоцполітики можна висловити протягом місяця. Для цього пишіть за адресами: Міністерство соціальної політики України, 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: info@mlsp.gov.ua; тел.: 289-00-98.

За матеріалами Міністерства соціальної політики

Коментарі